Om Factor gym

Vad är Factor?

I grund och botten handlar Factor om tron på en sund och naturlig träning utan maskiner. Back to Basics, helt enkelt.

På Factor kombineras styrka och kondition i ett intensivt tempo för att skapa allsidigt tränade människor, som är både starka och uthålliga. Människor som klarar av vardagens utmaningar utan svårigheter; cykla i motvind till jobbet, skotta bort tung snö runt huset eller bära upp tio kassar mat i åttavåningarshuset när hissen är trasig. Människor som också är kapabla att löpa eller cykla långdistanser om så behövs

En personlig

gruppträning

För en varierad och rolig träning ser ett pass på Factor olika ut varje dag. Olika övningar, olika upplevelser. Men ett par saker är alltid stående. Passet leds av en utbildad personlig tränare, som vi kallar coach. Coachen instruerar noggrant varje rörelse som ska genomföras under passet, för att minimera skador och maximera effekt. Det är alltid små grupper som tränar, detta för att coachen personligt ska kunna anpassa intensiteten efter varje enskild persons förutsättningar och mål med träningen. En personlig träning i grupp, alltså.

Tidseffektiva pass för att du ska hinna med den hektiska vardagen.
Ett pass tar endast 30 minuter vi hinner då värma upp, genomgång av övningar och högintensiv träning.

Under helgerna tar passen circa 45 – 55 minuter.

frågor
och
svar

HAR NI BARNPASSNING?

Nej.
Factor är en högljudd och vuxen miljö som ej är anpassad för barn.
Barnen kan följa med förutsatt att dom sitter stilla och är under din uppsikt hela tiden.
Barn får aldrig vistas på mattan, detta gäller även när det inte är något pass igång.

BEHÖVER JAG NÅGON ERFARENHET ELLER MINIMINIVÅ AV KONDITION?

Nej.
Våra coacher är med dig hela tiden och visar dig vad du ska göra.

JAG ÄR VERKLIGEN INTE I BRA FORM. KAN JAG KOMMA TILL ER ÄNDÅ?

Då är det perfekt att komma till oss. Du kommer snabbt i form på Factor! Oavsett vilken nivå du är på när du börjar ser du på kort tid resultat och förbättringar.

JAG HAR ETT PAR SKADOR. KAN JAG FÅ UT NÅGONTING AV ATT TRÄNA HOS ER DÅ?

Absolut. Våra coacher har en bra utbildning och kunskap om träning vid speciella problem som skador och sjukdomar. Många människor har framgångsrikt använt funktionell träning för att rehabilitera olika skador. Vi menar att den bästa vägen till långsiktig hälsa är att lära sig bra funktionella rörelser, och att långsamt bygga upp styrka i dessa rörelser, snarare än att undvika dem helt. Våra coacher hjälper till att skräddarsy träningen till dina förutsättningar.

KAN JAG KOMMA TILL FACTOR OCH TRÄNA PÅ EGEN HAND?

Ja, boka tid i Open Gym (OG) för att träna på egen hand.

ERBJUDER NI PERSONLIG TRÄNING?

Ja, våra coacher är utbildade PT:s. Du kan alltid anlita dem oavsett om du är medlem eller inte.

VAD BEHÖVER JAG HA MED MIG TILL ETT PASS?

Egentligen bara dig själv. Och såklart träningskläder; shorts, t-shirt, gymnastikskor och en vattenflaska brukar räcka. Ibland kan det vara bra att ha med överdragsbyxor och en tjockare tröja. Det är nämligen så att, beroende på vädret, sker vissa pass utomhus. Oavsett om det blir inomhus- eller utomhusträning är ett tips att komma ombytt.

HUR BLIR JAG MEDLEM?

Allt sköts smidigt från vår hemsida. Vill du hellre prata med någon av våra coacher för att bestämma vilket av de olika uppläggen som passar dig, kan du maila oss. Om du vill bli medlem nu, klicka här.

NÄR HAR FACTOR ÖPPET?

Vi öppnar dörrarna 30 minuter före varje pass (Ej OG). Se schema för tider.

KAN HELA FAMILJEN TRÄNA PÅ FACTOR?

Lägsta ålder för att träna på Factor är 13 år och mellan 13-16 år tränar man med målsman. För att själv teckna medlemskap ska man vara 18 år gammal. Är man är under 18 år behövs alltid målsmans godkännande.

VAR PARKERAR JAG BILEN?

Vi har några parkeringar precis utanför Factor, annars går det bra att parkera på grusparkeringen. Vi har två timmars gratis parkering för våra medlemmar.